Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Rolada śmietankowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Rolada to bardzo pyszne i delikatne ciasto

Rolada śmietankowa Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Rolada śmietankowa

 

 

Sposób przygotowania:

Rolada śmietankowa
CIASTO Ubić pianę z cukrem na sztywno, dodawać po jednym żółtku a na końcu dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Blachę do ciasta wyłożyć pergaminem, posmarować tłuszczem, wylać ciasto na blachę. Wstawić do piekarnika. Piec ok 10 minut w dobrze nagrzanym piekarniku. Upieczoną roladę, wyjąć z blachy, zdjąć papier i zwinąć roladę w rulon. Ostudzoną roladę przełożyć kremem. KREM Śmietanę schłodzić,dodać śmietan-fix, ubić na sztywno. Przełożyć roladę kremem, zwinąć roladę i włożyć do lodówki.
Rolada śmietankowa
przygotowanie ciasta biszkoptowego
Rolada śmietankowa
Rozsmarowywanie ciasta na blasze