Sposób przygotowania:
Rolada śmietankowa 6
Biszkopt: Jaja oddzielamy ,białka ubijamy na puszystą masę pod koniec dodajemy cukier i ubijamy aż się rozpuści dodajemy żółtka i delikatnie mieszamy ,wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem i pieczemy 25 min w temp 160* upieczony biszkopt jeszcze ciepły zawijamy na roladę w ściereczce i odstawiamy do całkowitego ostygnięcia.Galaretkę robimy dzień wcześniej: zawartość torebki rozpuszczamy w szklance gorącej wody i wylewamy do miseczki.odstawiamy do stężenia,żelatynę rozpuszczamy w małej ilości gorącej wody zostawiamy do całkowitego ostygnięcia.Masa: Schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno dodajemy puder i miksujemy pod koniec dodajemy żelatynę i gotową masą smarujemy roladę .Galaretkę pociąć na paseczki i dodać na początek ciasta ,zwinąć ,na wierzchu posmarować pozostałą masą śmietanową i dookoła obsypać wiórkami .Wstawić do lodówki aby stężała.
zbysiowa
edytaha
Madziu, to dobry pomysł :)
zbysiowa
Dwa zostały, może nas Milutka nie okrzyczy:)))
edytaha
Oj, chapnęłabym taki pyszny deserek po obiadku :) W razie czego możemy szybko uciekać :)))
2milutka
No tak bez pytania przyszły i wszystko zjadły:))) Smakowała Wam dziewczyny???:)
Pozdrowionka:)))
zbysiowa
Jasne, pyszotka, nie krzycz na nas hhahhaaa:)))
2milutka
Ok:) i tak rolada znikła z szybkoscią światła;)