Sposób przygotowania:
Rolada śmietankowo-truskawkowa
Ciasto: Białka oddzielić od żółtek.Białka ubić na pianę.Żółtka dokładnie utrzeć z cukrem.Dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i kakaem.Rozmieszać i dodać białka.Delikatnie wymieszać i przelać na papier do pieczenia dokładnie rozprowadzając.Piec ok 8-10 min w 170 stopniach. Po upieczeniu roladę przełożyć na ściereczkę obsypaną cukrem pudrem i szybciutko zwinąć.Odczekać aż wystygnie Truskawki umyć i pokroić w drobną kosteczkę.Zostawić troszkę do dekoracji. Masa śmietanowa: Żelatynę rozpuścić we wrzącej wodzie. Śmietanę zmiksować z cukrem pudrem i żelatyną.Dodać pokrojone truskawki mieszając delikatnie łyżką.Zostawić na chwilę do lodówki tak aby lekko stężała. Masę przełożyć na roladę i dokładnie rozprowadzić.Zwinąć w rulon.Przełożyć do lodówki aby zastygła. Udekorować rozpuszczoną czekoladą i lukrem oraz śmietaną i truskawkami.
czekoladka_m
Dorota0309
Joanna109
Natala1210
danusia29
evita0007
pigwa
marietta
katecake
patrynia981
haniakson
Madzia78