Sposób przygotowania:
Rolada śmietanowa z ananasem
Jajka rozbijamy i oddzielamy białko od żółtka . Po czym w misce ubijamy białka z odrobiną soli z dodatkiem szklanki cukru. Oczywiście ubijamy je na sztywną masę . Gdy już ubijemy porządnie pianę dodajemy resztę składników tzn: ( mąkę , proszek do pieczenia i wodę) I miksujemy dalej. Następnie : Przelewamy ciasto.. (i wyrównujemy). na foremkę z papierem posmarowanym olejem. Musi być papier. I tak przyrządzone ciasto pieczemy od 15 do 17min. W piekarniku w temperaturze 200stopni. Gdy wyjmiemy biszkopt z piekarnika , przekładamy go od razu na ściereczkę i rolujemy. Masa: Śmietanę , cukier i owoce mieszam w misce po czym dodaję rozpuszczoną w wodzie żelatynę . Po wymieszaniu wkładamy na 5 góra 10min do lodówki by tylko troszeczkę ostygło i zgęstło , ale nie bardzo długo bo całkiem zgęstnieje. Po wyjęciu rozwijamy biszkopt (naszą roladę) może być lekko ciepła . I smarujemy kremem. Krem jest dosyć płynny wiec owijamy naszą roladę w folię i wkładamy do lodówki na kilka godzin. Podajemy posypane cukrem pudrem :P Smacznego!!