Sposób przygotowania:
Rolada szpinakowa
Brokuł podzielić na małe różyczki,włożyć do posolonego wrzątku i gotować ok.3-4min.odcedzi,osączyć.szpinak i czosnek drobno pokroić.czosnek zeszklić na maśle,dodać szpinak,oprószyć solą i pieprzem i smażyć mieszając ok.2min.Ostudzić przełożyć do miski,wbić 2 jajka i 2 żółtka i zmiksować na gładką masę.Dodać do tego mąkę z sodą oczyszczoną i pianę ubitą z 2 białek.Masę rozsmarować na blasze wyłożonej pergaminem i piec w 180"C ok.10-15min.Upieczony placek przełożyć na ściereczkę posypaną parmezanem,ostudzić.Następnie placek posypać mozzarellą,a wzdłuż dłuższego boku placka ułożyć różyczki brokułów,zwinąć roladę.Zapakować ją w papier do pieczenia i piec ok.20min.w 180"C.
Doro
Sarenka