Sposób przygotowania:
Rolada truskawkowa
utrzeć na puszystą masę. Z białek i pozostałego cukru ubić sztywna pianę, a następnie połączyć z żółtkami.
Mąkę przesiać, dodać mąkę ziemniaczaną, wsypać 3 łyżki kakao, wymieszać po czym wsypać do masy żółtkowej. Całość wymieszać i wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i rozprowadzić równomiernie.
Wstawić do nagrzanego piekarnika 180 C piec ok 15 minut. Po upieczeniu ciasto wyjąc z piekarnika, przykryć lekko wilgotną ściereczką i wyłożyć z formy do góry dnem, zdjąć papier.
Truskawki rozmrozić, odsączyć - roznieść. Ubić śmietanę z cukrem i dodać t truskawki - wymieszać. Tak przygotowanym kremem posmarować ciasto i zwinąć - posypać pozostałym kakao.
Mąkę przesiać, dodać mąkę ziemniaczaną, wsypać 3 łyżki kakao, wymieszać po czym wsypać do masy żółtkowej. Całość wymieszać i wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i rozprowadzić równomiernie.
Wstawić do nagrzanego piekarnika 180 C piec ok 15 minut. Po upieczeniu ciasto wyjąc z piekarnika, przykryć lekko wilgotną ściereczką i wyłożyć z formy do góry dnem, zdjąć papier.
Truskawki rozmrozić, odsączyć - roznieść. Ubić śmietanę z cukrem i dodać t truskawki - wymieszać. Tak przygotowanym kremem posmarować ciasto i zwinąć - posypać pozostałym kakao.