kasandra6

kasandra6

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 399]

Rolada truskawkowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Białka oddzielić od żółtek, żółtka wlać do naczynia z połową i

Rolada truskawkowa

Składniki:

Rolada truskawkowa

 

 

  • krem

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Rolada truskawkowa
utrzeć na puszystą masę. Z białek i pozostałego cukru ubić sztywna pianę, a następnie połączyć z żółtkami.

Mąkę przesiać, dodać mąkę ziemniaczaną, wsypać 3 łyżki kakao, wymieszać po czym wsypać do masy żółtkowej. Całość wymieszać i wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i rozprowadzić równomiernie.

Wstawić do nagrzanego piekarnika 180 C piec ok 15 minut. Po upieczeniu ciasto wyjąc z piekarnika, przykryć lekko wilgotną ściereczką i wyłożyć z formy do góry dnem, zdjąć papier.

Truskawki rozmrozić, odsączyć - roznieść. Ubić śmietanę z cukrem i dodać t truskawki - wymieszać. Tak przygotowanym kremem posmarować ciasto i zwinąć - posypać pozostałym kakao.