Galeo

Galeo

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 94]

Rolada wieprzowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Suszone owoce namoczyć, ugotować w szklance wody, wyjąć i pokroić. Kajzerkę namoczyć, wymieszać z owocami.

Rolada wieprzowa

Składniki:

Rolada wieprzowa

 

  • 80 dag szynki wieprzowej,
  • 15 dag suszonych owoców,
  • kajzerka,
  • ½ szklanki śmietany,
  • 2 łyżki smalcu,
  • łyżka masła,
  • szklanka Bulionu warzywnego Galeo,
  • Przyprawa do mięsa wieprzowego Galeo,
  • sól.

Sposób przygotowania:

Rolada wieprzowa
Mięso rozciąć i rozbić tak, by powstał płat. Natrzeć przyprawą do mięsa wieprzowego Galeo i solą. Na mięsie ułożyć nadzienie, ciasno zwinąć i związać roladę. Zrumienić na smalcu. Zalać Bulionem warzywnym Galeo i wywarem z owoców. Piec pod przykryciem ok. godziny w temp. 180 st. Sos z pieczenia zagęścić mąką i zagotować, dodać śmietanę i masło oraz sól.Przepis pochodzi ze strony www.galeo.pl