Sposób przygotowania:
Rolada wiśniowa
Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka.
Masę jajeczną delikatnie połączyć z mąką i proszkiem do pieczenia.
Przełożyć na blachę wyłożoną natłuszczonym papierem do pieczenia.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stop. C. przez 15 - 20 minut.
Zsunąć z blachy z papierem, zwinąć roladę.
Ostudzić.
Galaretkę wiśniową rozpuścić w 1 szklance wody, ostudzić. Śmietanę ubić na sztywno, dodać gęstniejącą galaretkę i wiśnie. Roladę rozwinąć, zdjąć papier z ciasta, posmarować masą i ponownie zwinąć.
Udekorować bitą śmietaną i wiśniami.
Pozostawić do zastygnięcia.
Masę jajeczną delikatnie połączyć z mąką i proszkiem do pieczenia.
Przełożyć na blachę wyłożoną natłuszczonym papierem do pieczenia.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stop. C. przez 15 - 20 minut.
Zsunąć z blachy z papierem, zwinąć roladę.
Ostudzić.
Galaretkę wiśniową rozpuścić w 1 szklance wody, ostudzić. Śmietanę ubić na sztywno, dodać gęstniejącą galaretkę i wiśnie. Roladę rozwinąć, zdjąć papier z ciasta, posmarować masą i ponownie zwinąć.
Udekorować bitą śmietaną i wiśniami.
Pozostawić do zastygnięcia.