mela25

mela25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 454]

Rolada wołowa po śląsku wg meli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Nasza tradycyjna roladka do kluseczek śląskich

Rolada wołowa po śląsku wg meli Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Rolada wołowa po śląsku wg meli

 

Sposób przygotowania:

Rolada wołowa po śląsku wg meli
Mięso myjemy i rozbijamy tłuczkiem , smarujemy musztardą , prószymy solą i pieprzem , układamy po kawałku cebuli ogórka , boczku , zwijamy w roladę i obwiązujemy białą nicią , wbijamy wykałaczkę . Roladki smażymy na smalcu z każdej strony . Przekładamy do garnka i zalewamy wodą można dodać kostkę mięsną , dusimy około 30 - 40 minut na wolnym ogniu gdy mięso będzie miękki zdejmujemy nić i zagęszczamy sos mąka . Podajemy z kluseczkami śląskimi i kapustą czerwoną .
Rolada wołowa po śląsku wg meli
podczas smazenia na patelni w smalczyku , z każdej strony
Rolada wołowa po śląsku wg meli
piękny środek po malutku się wypełnia i robi pyszna roladka

Tagi:

rolada