Sposób przygotowania:
Rolada wołowa wg Marii
Płaty mięsa opłukujemy, wkładamy do woreczka foliowego i delikatnie rozbijamy . Pieczarki opłukujemy i kroimy w kostkę, Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Boczek kroimy w słupki. Paprykę opłukujemy , usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w paski. Płaty mięsa smarujemy musztardą, przyprawiamy pieprzem , solą i układamy : boczek,pieczarki,cebulę i plasterki papryki.Wszystko delikatnie , ale ciasno zwijamy w rulon i spinamy wykałaczkami.Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy rolady, z każdej strony po 2 minuty. Następnie do rolad wlewamy 1l ciepłej wody, dodajemy kostkę, mieszamy i wszystko dusimy pod przykryciem przez 60 minut. Gotową roladę wykładamy na talerz,usuwamy wykałaczki, polewamy sosem , który powstał z gotowania rolad i posypujemy natką pietruszki.