SUPERPRZEPIS

Roladki z cukinią, pieczarkami i cebulką

  • 1
  • zewa
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10
Roladki z cukinią, pieczarkami i cebulką Więcej zdjęć (2)

roladki podane z surówką i ryżem to pycha obiadek

Składniki:

Roladki z cukinią, pieczarkami i cebulką

 

  • 4 kotlety ze schabu bez kości ( po 150 g )
  • Farsz :
  • 1/2 cukinii
  • 1 średnia czerwona cebula
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • 7 średnich pieczarek
  • 1 łyżka marynowanego imbiru w zalewie sushi ( paski )
  • Do smaku :
  • sól
  • pieprz kolorowy
  • chili mix Jalapeno
  • sól czarna
  • czosnek granulowany
  • Dodatkowo :
  • bułka tarta do panierowania
  • 2 jajka
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Roladki z cukinią, pieczarkami i cebulką
Wszystkie składniki na farsz pokroić w drobna kostkę. Na patelni rozgrzać 3 łyżki oleju, wrzucić pokrojone składniki i podsmażyć około 3 minuty. Doprawić do smaku przyprawami, schłodzić. Kotlety rozbić tłuczkiem do mięsa, oprószyć solą i pieprzem. Na każdy płat mięsa wyłożyć po porcji farszu, rozsmarować go po powierzchni schabu i zwinąć w rolady. Każdą roladkę zawinąć w folię spożywczą i włożyć je do lodówki na 30 minut. Po tym czasie każdą z nich obtoczyć w bułce tartej, następnie zanurzyć w rozmąconym z dodatkiem soli i pieprzu jajku. Na koniec panierować ponownie w bułce tartej. Tak przygotowane roladki smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z każdej strony tak długo aby mięso w środku się dosmażyło.
Roladki z cukinią, pieczarkami i cebulką
Na każdy płat mięsa wyłożyć po porcji farszu, rozsmarować go po powierzchni schabu i zwinąć w rolady..