Sposób przygotowania:
Roladki z cukinią, pieczarkami i cebulką
Wszystkie składniki na farsz pokroić w drobna kostkę. Na patelni rozgrzać 3 łyżki oleju, wrzucić pokrojone składniki i podsmażyć około 3 minuty. Doprawić do smaku przyprawami, schłodzić. Kotlety rozbić tłuczkiem do mięsa, oprószyć solą i pieprzem. Na każdy płat mięsa wyłożyć po porcji farszu, rozsmarować go po powierzchni schabu i zwinąć w rolady. Każdą roladkę zawinąć w folię spożywczą i włożyć je do lodówki na 30 minut. Po tym czasie każdą z nich obtoczyć w bułce tartej, następnie zanurzyć w rozmąconym z dodatkiem soli i pieprzu jajku. Na koniec panierować ponownie w bułce tartej. Tak przygotowane roladki smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z każdej strony tak długo aby mięso w środku się dosmażyło.
dża