Sposób przygotowania:
Rolada z cukinią i dwoma serami
Piersi z kurczaka myjemy i odkrawamy tłuszcz. Jedną pierś kroimy tak aby powstały z niej dwa kotlety - w efekcie z dwóch piersi powstają 4 płaty mięsa, które rozbijamy tłuczkiem - do momentu, aż będą cieniutkie, ale nie możemy ich rozbić za mocno - aby się nie rozwaliły. Solimy je i pieprzymy z obydwu stron. Cukinię obieramy i dalej "obieramy" tak aby powstały z niej wstążki (widać to na zdjęciu etap 1). Czosnek obieramy i ścieramy na małej tarce. Na patelni rozgrzewamy masło i na małym ogniu smażymy paski cukinii i po ok.5 minutach dodajemy czosnek, smażymy jeszcze 2-3 minuty. W tym czasie na kotletach układamy sery - układamy po tej stronie, od której będziemy zaczynać zwijanie rolad (najlepiej od tej węższej). Cukinię z czosnkiem rozkładamy na całej długości kotleta i zwijamy. Rolady można zabezpieczyć przed rozwinięciem wbijając 1-2 wykałaczki. Rolady obtaczamy w rozkłóconym jajku i w bułce tartej, do której możemy dodać sezam. Smażymy początkowo na niewielkim ogniu, obserwując czy mięso w środku rolady też jest już gotowe, wtedy zwiększamy ogień, żeby panierka była złocista i chrupiąca.