Sposób przygotowania:
Rolada z bitą śmietaną
CIASTO BISZKOPTOWE
Oddzielić białko od żółtek. żółtka utrzeć z (4 łyżki) cukrem, białka ubić na sztywną pianę i dodać (2 łyżki) cukru. mieszając cały czas pianę z białek dodać żółtka utarte z cukrem, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i cukier waniliowy, Po dokładnym wymieszaniu wylać na formę włożyć do rozgrzanego piekarnika na ok 20 minut w temperaturze ok 180 stopni C. zaraz po wyjęciu dać na czysta ścierkę i ostrożnie zwinąć w rulon i poczekać aż wystygnie.
KREM
śmietanę ubić na sztywną piane dodać cukier kryształ oraz cukier puder zrobić jednolitą masę.
na już ostygnięty rulon biszkoptowy można dać masę kremową i znowu zawinąć pozostawiając na jakiś czas w lodówce i podawać.
trochę kremu można zostawić na ozdobę
smacznego
Oddzielić białko od żółtek. żółtka utrzeć z (4 łyżki) cukrem, białka ubić na sztywną pianę i dodać (2 łyżki) cukru. mieszając cały czas pianę z białek dodać żółtka utarte z cukrem, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i cukier waniliowy, Po dokładnym wymieszaniu wylać na formę włożyć do rozgrzanego piekarnika na ok 20 minut w temperaturze ok 180 stopni C. zaraz po wyjęciu dać na czysta ścierkę i ostrożnie zwinąć w rulon i poczekać aż wystygnie.
KREM
śmietanę ubić na sztywną piane dodać cukier kryształ oraz cukier puder zrobić jednolitą masę.
na już ostygnięty rulon biszkoptowy można dać masę kremową i znowu zawinąć pozostawiając na jakiś czas w lodówce i podawać.
trochę kremu można zostawić na ozdobę
smacznego
Barbara Malafouris
Barbara Malafouris
yola
dominika3018
dominika3018