Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Rolada z ciemnego pieczywa.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Taką roladę można przygotować z chleba słonecznikowego.

Rolada z ciemnego pieczywa.

Składniki:

Rolada z ciemnego pieczywa.

 

  • pieczywo ciemne 1 bochenek
  • groszek konserwowy 1/2 szkl
  • kukurydza marynowana 1/2 szkl
  • papryka 1 szt
  • ser twarogowy 1/2 kg
  • śmietana kremowa 1 szkl
  • szynka 3-4 plasterki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Rolada z ciemnego pieczywa.
Groszek i kukurydzę osączyć z zalewy. Ser twarogowy przemleć w maszynce. Śmietanę kremową ubić, dodać przemielony ser. paprykę i szynkę pokrojoną w kostkę, osączony z zalewy groszek i kukurydzę, przyprawić do smaku solą, pieprzem, wymieszać. Chleb rozmoczyć w niewielkiej ilości przegotowanej wody, odcisnąć, Masę z chleba rozwałkować na pergaminie, wyłożyć masę serową i zwinąć w rulon. Odłożyć do lodówki na kilka godzin.