lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Rolada z galaretką i truskawkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Polecam na upalne dni i nie tylko :)

Rolada z galaretką i truskawkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Rolada z galaretką i truskawkami

 

  • 4 jajka
  • 150 g drobnego cukru
  • 4 łyżki mąki tortowej
  • 4 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżka margaryny
  • truskawki 200 gram
  • 3 opakowania galaretki pomarańczowej ( litr wody)
  • czekolada truskawkowa
  • mleko Oryginalne Arplo

Sposób przygotowania:

Rolada z galaretką i truskawkami
Miksujemy jaja z cukrem na puch, dodajemy rozpuszczona margarynę . Mieszamy łyżką. Mąki z proszkiem do pieczenia mieszamy , dodajemy do masy jajecznej i mieszamy łyżką .Blaszkę od pieca smarujemy margaryną kładziemy papier do pieczenia i przelewamy ciasto. pieczemy 20 minut w 170 stopniach. Przekładamy upieczony biszkopt na ściereczkę ściągamy papier i wkładamy do do formy na babkę odcinając to co nam nie potrzebne . Truskawki umyte i odsączone kroimy w plastry i kładziemy na dno biszkoptu dosyć sporo ma ich być. 3 galaretki pomarańczowe zalewamy litrem wrzątku mieszamy do rozpuszczenia i włożyłam w zimna wodę by szybciej ostygła. Zalewamy tężejącą galaretką biszkopt z truskawkami.Wstawiamy do lodówki na 2 godzinki . Przekładamy na talerz odwracając ciasto. Czekoladę rozpuszczamy w rondelku z mlekiem Alpro i polewamy roladę i dekorujemy kuleczkami cukierniczymi smacznego .
Rolada z galaretką i truskawkami
Przekładamy upieczony biszkopt na ściereczkę ściągamy papier i wkładamy do do formy na babkę odcinając to co nam nie potrzebne Etap 1
Rolada z galaretką i truskawkami
Truskawki umyte i odsączone kroimy w plastry i kładziemy na dno biszkoptu dosyć sporo ma ich być. Etap 2
Rolada z galaretką i truskawkami
Zalewamy tężejącą galaretką biszkopt z truskawkami.Wstawiamy do lodówki na 2 godzinki .
Rolada z galaretką i truskawkami
Blaszkę od pieca smarujemy margaryną kładziemy papier do pieczenia i przelewamy ciasto.