Sposób przygotowania:
Rolada z galaretką i truskawkami
Miksujemy jaja z cukrem na puch, dodajemy rozpuszczona margarynę . Mieszamy łyżką. Mąki z proszkiem do pieczenia mieszamy , dodajemy do masy jajecznej i mieszamy łyżką .Blaszkę od pieca smarujemy margaryną kładziemy papier do pieczenia i przelewamy ciasto. pieczemy 20 minut w 170 stopniach. Przekładamy upieczony biszkopt na ściereczkę ściągamy papier i wkładamy do do formy na babkę odcinając to co nam nie potrzebne . Truskawki umyte i odsączone kroimy w plastry i kładziemy na dno biszkoptu dosyć sporo ma ich być. 3 galaretki pomarańczowe zalewamy litrem wrzątku mieszamy do rozpuszczenia i włożyłam w zimna wodę by szybciej ostygła. Zalewamy tężejącą galaretką biszkopt z truskawkami.Wstawiamy do lodówki na 2 godzinki . Przekładamy na talerz odwracając ciasto. Czekoladę rozpuszczamy w rondelku z mlekiem Alpro i polewamy roladę i dekorujemy kuleczkami cukierniczymi smacznego .