iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Rolada z golonki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Rolada z golonki kanapkowa - doskonała nie tylko na święta.

Rolada z golonki Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Rolada z golonki

 

 

Sposób przygotowania:

Rolada z golonki
Do dużego garnka wlewamy 3 litry wody i dodajemy 30 dag soli. Wrzucamy liść laurowy ,kulki pieprzu i ziele angielskie. zagotowujemy. Następnie studzimy marynatę. Do zimnej marynaty wkładamy całą golonkę ja wcześniej odcięłam grubą skórę. Garnek nakrywamy odstawiamy w zimne miejsce na ok4- 5 dni. Po tym czasie wyciągamy golonkę dobrze płuczemy i gotujemy w wodzie już bez soli ok 1 godzinę . Następnie wyciągamy usuwamy kość . Zwijamy golonkę w roladę . Obwijamy mocno streczem i wstawiamy na noc do lodówki. Po tym czasie odwijamy i kroimy.
Rolada z golonki
tak wygląda zawinięta po ugotowaniu golonka

Tagi:

rolada