Sposób przygotowania:
Rolada z indyka nadziewana pesto i pomidoramiETAP 1:
1. Umyty filet z indyka rozciąć na duży płat, oprószyć solą, pieprzem i mieszanką przypraw chilli. Odstawić na około 30 minut.
ETAP 2:
2. Pesto
Do malaksera wrzucić orzeszki, czosnek, liście bazylii, natkę, parmezan, dodać sok z limonki oraz oliwę. Zmiksować do postaci gęstego pesto. Doprawić solą i pieprzem.
ETAP 3:
3. Suszone pomidory osuszyć z oliwy i drobno posiekać.
ETAP 4:
4. Pesto rozsmarować na płacie z indyka a na wierzchu ułożyć warstwę posiekanych suszonych pomidorów. Całość zwinąć w roladę, wierzch posmarować masłem, owinąć folią aluminiową i ułożyć w brytfannie do pieczenia.
ETAP 5:
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni i piec przez około
40 minut.