Sposób przygotowania:
Rolada z indyka
Pierś z indyka doprawiamy i rozbijamy tak, aby można było zwinąć roladę. Pieczarki kroimy i dusimy z cebulka. Gdy bedą miękkie, odlewamy płyn z częścią pieczarek i zachowujemy na sos. Pozostałe doprawiamy, wbijamy jajka i podsmażamy.
Farsz rozkładamy na mięsie, zwijamy roladę i obwiązujemy. Zawijamy w folię i pieczemy na blasze godzinę w 220stopniach C.
Ostudzone mięso kroimy w plastry. Z wywaru pieczarek, śmietany i mąki robimy sos.
Roladę podajemy podgrzaną i polaną sosem .
Farsz rozkładamy na mięsie, zwijamy roladę i obwiązujemy. Zawijamy w folię i pieczemy na blasze godzinę w 220stopniach C.
Ostudzone mięso kroimy w plastry. Z wywaru pieczarek, śmietany i mąki robimy sos.
Roladę podajemy podgrzaną i polaną sosem .