Sposób przygotowania:
Rolada z jabłkami.
Mąkę, wodę oraz białka bardzo dokładnie wymieszać razem i ugniatać na ciasto. Ugniecione ciasto owinąć w folię i odłożyć na jedną godzinę do lodówki. Po upłynięciu godziny ciasto wyciągnąć z lodówki i dobrze rozwałkować dość cienko. Jabłka umyć, obrać, przekroić na pół, żeby odkroić gniazda nasionek i strzeć na tarce o grubych oczkach. Do startych jabłek dodać cynamon oraz cukier, a w następnej kolejności bardzo dokładnie wymieszać. Margarynę stopić na patelni na małym ogniu. Stopioną margaryną polać rozwałkowane ciasto, a następnie na ciasto dać warstwę startych jabłek. Całość posypać na koniec bułką tartą. Ciasto zwinąć w roladę. Roladę ułożyć na formie obłożonej papierem do pieczenia i piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni przez około 25 minut. Upieczoną roladę ostudzić i posypać z wierzchu cukrem pudrem.