mz00ms

mz00ms

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 710]

Rolada z jajkami i liśćmi selera

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Roladę podawać na zimno, pokrojoną w grube plastry.

Rolada z jajkami i liśćmi selera

Składniki:

Rolada z jajkami i liśćmi selera

 

  • 1kg chudej wołowiny w kawałku
  • 1 łyżka masła
  • 4 jajka
  • liście z jednego selera bulwiastego
  • 1 łyżka majeranku
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/2 łyżeczki pieprzu

Sposób przygotowania:

Rolada z jajkami i liśćmi selera
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać, pokroić w dużą kostkę. Liście selera przebrać, umyć, osuszyć, posiekać. Wołowinę umyć, osuszyć, naciąć głęboko i rozbić tłuczkiem aby powstał cienki plaster. Na mięsie ułożyć liście selera i jajka, posypać majerankiem, pieprzem, solą. Piekarnik rozgrzać do 200stopni. Mięso ścisło zrolować i owinąć nicią. Na blasze ułożyć folię aluminiową, natłuścić. Ułożyć na niej roladę, zawinąć w folię. Wstawić do piekarnika, piec 1godzinę. Przed końcem pieczenia usunąć folię, aby rolada się przyrumieniła. Wyjąć, ostudzić.