Sposób przygotowania:
Rolada z kapusty
Główkę kapusty gotować 10 minut.Zdjąć liście wyciąć grube żyłki,ułożyć liście by utworzyły zwarty prostokąt.Zeszklić 2 pokrojone cebule,bułki namoczyć i odcisnąć.Wymieszać mielone mięso z bułkami,jajkami,kminkiem,usmazoną cebulą,solą i pieprzem.Masę rozsmarować na kapuście,zwinąć w roladę i obwiązać nitką.
Cebulę i marchewki pokroić włożyć do żaroodpornego naczynia,włożyć roladę polać bulionem.Piec 1 godzinę w 180 stopniach.Wyjąć roladę.Sos zagęścić mąką przyprawić do smaku.
Cebulę i marchewki pokroić włożyć do żaroodpornego naczynia,włożyć roladę polać bulionem.Piec 1 godzinę w 180 stopniach.Wyjąć roladę.Sos zagęścić mąką przyprawić do smaku.
caroline1983
Jojo
sylwus
luna