Sposób przygotowania:
Rolada z kremem
Przygotowanie:
Przygotować i upiec ciasto wg przepisu "rolada z konfiturami"Upieczone gorące ciasto zwinąć w rulon i szczelnie zawinąć ściereczką aby nie wyschło.Przyrządzić poncz:
w szklance wymieszać dokładnie wszystkie składniki.Przygotować krem:
Tłuszcz utrzeć na pianę,żółtka utrzeć z cukrem,dodać do masła i dalej ucierając dodać alkohol,aromat oraz kakao.Ostudzony biszkopt rozwinąć ze ściereczki,nasączyć ponczem,posmarować kremem,znów zawinąć ściereczką i wstawić na 1-2 godziny do lodówki.
Przygotować i upiec ciasto wg przepisu "rolada z konfiturami"Upieczone gorące ciasto zwinąć w rulon i szczelnie zawinąć ściereczką aby nie wyschło.Przyrządzić poncz:
w szklance wymieszać dokładnie wszystkie składniki.Przygotować krem:
Tłuszcz utrzeć na pianę,żółtka utrzeć z cukrem,dodać do masła i dalej ucierając dodać alkohol,aromat oraz kakao.Ostudzony biszkopt rozwinąć ze ściereczki,nasączyć ponczem,posmarować kremem,znów zawinąć ściereczką i wstawić na 1-2 godziny do lodówki.