Sposób przygotowania:
Rolada z kremem
Przygotowanie:
Przygotować i upiec ciasto wg przepisu " rolada z konfiturami". Upieczone,gorące ciasto zwinąć w rulon i szczelnie zawinąć w ściereczkę ( aby stygnąc nie wyschło). Przyrządzić poncz: w szklance wymieszać dokładnie wszystkie składniki.Przygotować krem: tłuszcz utrzeć na pianę,żółtka utrzeć z cukrem dodać do masła i dalej ucierając dodać alkohol,aromat i kakao.Ostudzony biszkopt rozwinąć ze ściereczki,nasączyć ponczem,posmarować kremem,znów zawinąć w ściereczkę i wstawić na 1-2 godziny do lodówki.
Przygotować i upiec ciasto wg przepisu " rolada z konfiturami". Upieczone,gorące ciasto zwinąć w rulon i szczelnie zawinąć w ściereczkę ( aby stygnąc nie wyschło). Przyrządzić poncz: w szklance wymieszać dokładnie wszystkie składniki.Przygotować krem: tłuszcz utrzeć na pianę,żółtka utrzeć z cukrem dodać do masła i dalej ucierając dodać alkohol,aromat i kakao.Ostudzony biszkopt rozwinąć ze ściereczki,nasączyć ponczem,posmarować kremem,znów zawinąć w ściereczkę i wstawić na 1-2 godziny do lodówki.