Sposób przygotowania:
Rolada z kremem rumowo-czekoladowym
Jajka z wodą ubijać przez jedną minutę na puszystą masę, dodać cukier wymieszany z cukrem wanilinowym, ubijać jeszcze przez dwie minuty. Obie mąki zmieszane z proszkiem do pieczenia przesiać do ciasta i delikatnie wymieszać. Ciasto natychmiast wylać na blachę, delikatnie wyrównać łyżką i wstawić do nagrzanego piekarnika na 200 stopni.Piec około 10 – 12 minut. Po upieczeniu wyciągnąć i jak najszybciej zwinąć gorące ciasto w rulonik, najłatwiej będzie na szmatce. Zostawić do wystygniecia. Przygotowac krem: Jajka ubijamy z cukrem w kąpieli wodnej. Gdy kryształki cukru rozpuszczą się, a masa jajeczna utraci smak surowizny i stanie się puszysta i gęsta, wyjmujemy naczynie z kąpieli wodnej i ubijamy do chwili ostygnięcia. Masło ucieramy mikserem "na puch" i dodajemy porcjami masę jajeczną, a następnie rum i kakao. Miksujemy do połączenia się składników. Do utartej masy dajemy rodzynki i całość lekko mieszamy. Przygotowanym kremem smarujemy rozwinięte ciasto i wystygnięte. Następnie zwijamy je:)) KOniec