Sposób przygotowania:
Rolada z kurczaka z grzybami i śliwkami
Filety umyć, osuszyć i przekroić na 2 płaty. Ułożyć na desce (najlepiej położyć na niej folię aby później łatwo się dała zwinąć) i rozbić tłuczkiem w taki sposób aby powstał jeden duży płat mięsa. Oprószyć solą pieprzem i przyprawą do kurczaka i natrzeć od wewnątrz zmiażdżonym czosnkiem. Kaszę ugotować w lekko osolonej wodzie. Grzyby podgotować kilkanaście minut. Śliwki pokroić w paski. Ostudzoną kaszę, grzyby i śliwki wymieszać z jajkiem. Doprawić solą i pieprzem. Farsz wyłożyć na mięso. Zwinąć roladę pomagając sobie folią aby się nie rozpadała. Zawinąć mocno w folię aluminiową i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200st na 15 min. Po tym czasie zmniejszyć temp do 180 st i piec jeszcze pół godziny. Po wyjęciu z piekarnika, przed porcjowaniem, zostawić na 10 minut.