Sposób przygotowania:
Rolada z malinami
Biszkopt: Margarynę rozpuszczamy i odstawiamy do wystudzenia. Rozdzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier dalej ubijając a następnie żółtka ciągle ubijając. Do ubitej masy jajecznej wlewamy wystudzoną margarynę, ciągle ubijając. Wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, delikatnie mieszamy. Biszkopt wylewamy na blachę wyłożoną papierem (tylko dno) i pieczemy na złoty kolor ok. 25 minut w temperaturze 180 stopni. Gorący biszkopt zdejmujemy z blaszki, usuwamy papier i kładziemy na ściereczce skórka do góry, wraz ze ściereczką zwijamy w rulon i odkładamy do wystudzenia. Zimnego biszkoptu nie da się zwinąć w roladę! Krem: Serek mieszamy z cukrem pudrem. Schłodzoną śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno i przekładamy do serka. Delikatnie mieszamy.Z wody i soku z cytryny przygotowujemy poncz i nasączamy rozwinięty biszkopt. Nakładamy 2/3 kremu do środka i kładziemy umyte i odsączone maliny. Zostawiamy 16 malin do dekoracji. Zwijamy roladę. Część kremu przekładamy do rękawa cukierniczego z końcówką gwiazdki. Pozostałym kremem smarujemy roladę. Na wierzchu robimy rozetki z kremu i kładziemy maliny. Ozdabiamy listkami świeżej mięty. Podajemy schłodzone. SMACZNEGO!
KasiaJulcia
weranda