mika3008

mika3008

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 204]

rolada z maminego brulionu:

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

szybkie pyszne ciasto dla każdego smakosza

rolada z maminego brulionu:

Składniki:

rolada z maminego brulionu:

 

  • Biszkopt:
  • 4 jajka
  • 4 łyzki cukru
  • 5 łyżek mąki
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1,5 łyżki wody
  • Krem:
  • budyń waniliowy
  • 0,5 l. mleka
  • 0,5 szkl cukru
  • galaretka truskawkowa
  • margaryna

Sposób przygotowania:

rolada z maminego brulionu:
Biszkopt: Białka ubić, dodawać cukier i żóltka. Na koniec makę, wodę i proszek do pieczenia. Upiec. Po upieczeniu, jeszcze gorący biszkopt wyłozyc na czystą ściereczkę i zwinąć w rulonik. Masa: Budyń ugotować wg przepisu na opakowaniu. Pod koniec wsypać galaretkę i dobrze wymieszać. Margarynę utrzeć na puszystą masę, stopniowo dodawać wystudzony budyń. Masę wyłozyć na biszkopt i zwinąc w rulonik. Udekorować resztą masy.