Sposób przygotowania:
Rolada z musem z rabarbaruETAP 1:
Białka ubijamy na sztywną pianę dodajemy cukier po łyżce. Dodajemy obie mąki i delikatnie mieszamy. Wlewamy na blachę z piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 150 stopni przez 35 minut. Po wyjęciu zwijamy roladę i pozostawiamy do wystudzenia.
ETAP 2:
Rabarbar obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Wkładamy do rondelka i dodajemy cukier i cukier waniliowy. Smażymy na małym ogniu, aż rabarbar będzie miękki i będzie tworzył dość gęsty mus. Pozostawiamy do wystudzenia.
ETAP 3:
Śmietanę kremówkę ubić na sztywno z dodatkiem cukru następnie mieszamy z ajerkoniakiem i żelatyną rozpuszczoną w trochę wody.
ETAP 4:
Biszkopt smarujemy kremem, trochę pozostawiamy na wierzch. Przy boku, który będzie zwijany układamy mus z rabarbaru.
ETAP 5:
Smarujemy wierzch pozostałym kremem i polewamy rozpuszczoną czekoladą.