Hanna

Hanna

Kucharz
[Przepisów: 10]

Rolada z perliczki

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Rolada z perliczki to niespotykany przysmak dla miłośników drobiu.

Rolada z perliczki

Składniki:

Rolada z perliczki

 

Sposób przygotowania:

Rolada z perliczki

Perliczkę umyć i wytrybować z kości. Mięso delikatnie rozbić tłuczkiem, posypać delikatnie solą, pieprzem, majerankiem, papryką i natrzeć czosnkiem. Na tak przygotowaną tuszkę ułożyć pokrojony w plastry boczek wędzony parzony, całość starannie zwinąć w roladę, owinąć w folię aluminiową. Piec w temp. 150°C ok. 45 min. Po 45 min. odwinąć z folii i piec 15 min. w temp.180°C. Roladę z perliczki podawać pokrojoną w plastry.


Przepis zamieszczony dzięki uprzejmości firmy DROP.


Tagi:

rolada