Sposób przygotowania:
Rolada z pieczarkami i papryką
Mięso mielimy lub prosimy o zmielenie w sklepie. Dodajemy sól, pieprz wodę i energicznie ubijamy aby mięso nabrało kleistości. Bułkę namaczamy w rosole lub wodzie, odciskamy i dodajemy do mięsa razem ze startą cebulą i rozgniecionym czosnkiem. Wszystko dokładnie wyrabiamy i dodajemy resztę składników. Pieczarki ścieramy na tarce, cebulę kroimy w kostkę i razem przesmażamy na maśle, doprawiamy. Papryki kroimy w paski i dusimy w odrobinie wody aby zmiękły. Szykujemy papier do pieczenia dwa razy większy niż mamy wąską foremkę. Rozprowadzamy na nim mięso ( długość foremki), na mięsie rozsmarowujemy pieczarki, a następnie układamy słupki papryki. Podnosimy po kawałku papier i rolujemy masę. Przenosimy do formy, na wierzchu układamy paski boczku, wstawiamy do nagrzanego piekarnika (220) na 15 min, następnie zmniejszamy do 150 i pieczemy około 90 min.