Sposób przygotowania:
Rolada z piersi z kurczaka z pasztetem
Piersi z kurczaka rozbijamy delikatnie tłuczkiem, solimy i pieprzymy, układamy obok siebie tak aby stykały się dłuższymi bokami. Podroby rozdrabniamy na papkę, dodajemy mięso mielone, jajka, bułkę tartą i doprawiamy przyprawą do mięsa mielonego lub ulubionymi przyprawami wszystko razem mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Otrzymany farsz kładziemy na wzdłuż piersi (na piersiach, na środku). Składamy wystające piersi na górę farszu i wiążemy sznurkiem w odległości ok 3 cm. Jeśli piersi nie schodzą się u góry to możemy dołożyć na górę kawałki rozbitej osobnej piersi przed związaniem. Roladę pieczemy przez około godzinę (temp. ok 180 st.). Po ostudzeniu kroimy na 1,5-2 cm plastry i układamy na półmisku. Dekorujemy wg. uznania owocami i majonezem. Rozrabiamy żelatynę wg. przepisu na opakowaniu (najlepiej na bazie bulionu lub z kostką rosołową)i jak będzie chłodna/zimna zalewamy całość uważając aby nie rozmył się nam majonez. Podajemy na zimno po stężeniu galaretki. Smacznego