jagoda59

jagoda59

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 523]

Gołąbki po węgiersku

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
  • KALORIE: 250
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Gołąbki po węgiersku które przygotowałam to gołąbki bez zawijania w liście kapusty. Kapusta jest dodana rozdrobniona lub starta na tarce do mięsa.

Gołąbki po węgiersku Więcej zdjęć (12)

Składniki:

Gołąbki po węgiersku

 

Sposób przygotowania:

Gołąbki po węgiersku
Mięso gulaszowe zmielić przez maszynkę do mięsa.

Kapustę przekroić na pół i wyciąć głębia. Włożyć do kielicha malaksera i rozdrobnić lub zetrzeć na tarce. Wymieszać mięso z kapust, dodać ryż, kaszę mannę, jajko, cebule pokrojoną w drobną kostkę i czosnek. Przyprawić pieprzem, solą ziołową, ziołami prowansalskimi.

Wymieszać wszystkie składniki formować tak jak sznycle gołąbki, obtaczać w bułce tartej i opiec na oleju rzepakowym.

Ułożyć na liściach kapusty podlanej rosołem, dusić do miękkości.

Można zrobić sos pomidorowy i podawać ciepłe.
Gołąbki po węgiersku
Kapustę obrać z wierzchnich liści i pokroić na mniejsze kawałki
Gołąbki po węgiersku
Mięso gulaszowe umyć i pokroić w kostkę
Gołąbki po węgiersku
Następnie zmielić przez maszynkę do mięsa
Gołąbki po węgiersku
Kapustę rozdrobnić w malakserze lub zetrzeć na tarce
Gołąbki po węgiersku
mięso wymieszać z kapustą
Gołąbki po węgiersku
dodaćryż, kaszę mannę
Gołąbki po węgiersku
Przyprawić do smaku i wymieszać
Gołąbki po węgiersku
Formować gołąbki i obtaczać w bułce tartej
Gołąbki po węgiersku
Rozgrzać patelnię z olejem i i obsmażyyć
Gołąbki po węgiersku
Obsmażone ułożyć na liściach kapusty i podlać rosołem, dusić do mi,ekkości
Gołąbki po węgiersku
gotowe podawać na ciepło,z dowolnym sosem