Sposób przygotowania:
Rolada z serem pleśniowym
Szynkę rozkroić tak, żeby powstał jeden duży płat. Mięso rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem, posmarować musztardą. Ser (użyłam sera o ostrym smaku) pokroić w paski, paprykę wyjąć z zalewy i pokroić w paski,cebulę pokroić w plasterki. Na mięsie ułożyć kawałki sera, papryki i cebuli, zwinąć w ścisłą roladę i zabezpieczyć wykałaczkami. Na patelni rozgrzać olej, ułożyć na nim roladę, posypać ją przyprawą kebab-gyros i zrumienić ją z każdej strony. Do zrumienionego mięsa wlać 2 szklanki wody, patelnię przykryć. Dusić pod przykryciem do miękkości. Jak mięso zrobi się miękkie, odparować cały płyn z patelni, a mięso ponownie przyrumienić. Gotową roladę kroić na porcje.