Sposób przygotowania:
Rolada z truskawką
Robimy galaretkę wg przepisu na opakowaniu w niskim naczyniu. ciasto: ubijamy białka z cukrem, dodajemy żółtka i jeszcze chwilę ubijamy. Następnie mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i dodawać pomału przez sitko delikatnie mieszając . Dodajemy ocet. Blachę wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy na nią masę ciastową. pieczemy w piekarniku przed 15 min w temp 180 stopni. Po wyjęciu z piekarnika zwijamy gorący placek i odstawiamy do wystygnięcia. Przygotowujemy masę: truskawki miksujemy, margarynę ucieramy i dodajemy cukier puder przez sitki delikatnie mieszając. Dodajemy zmiksowane truskawki. Zastygniętą galaretkę kroimy w długie paski o szerokości około 1,5 cm. Odwijamy ostudzony placek i smarujemy go masą truskawkową. Paski galaretki układamy wzdłuż brzegu ciasta, jeden za drugim, na samym początku zawijanej rolady. Odstawiamy zwiniętą roladę w chłodne miejsce.