Sposób przygotowania:
Rolada z żółtego sera
Jajka i szynkę pokrój w drobną kostkę.
Jajka utrzyj z miękkim masłem oraz serkami topionymi. Dodaj szynkę, posiekaną natkę i szczypiorek. Masę dopraw do smaku.
Żółty ser włóż do gorącej wody na ok. 40 min. Wyjmij łyżką cedzakową. Szybko rozwałkuj na grubość ok. 7mm. Na serze rozsmaruj przygotowany farsz. Starannie zwiń roladę. Zawiń w folię spożywczą. Gotową roladę włóż na 5 godz. do lodówki. Podawaj pokrojoną w dość grube plastry.
Jajka utrzyj z miękkim masłem oraz serkami topionymi. Dodaj szynkę, posiekaną natkę i szczypiorek. Masę dopraw do smaku.
Żółty ser włóż do gorącej wody na ok. 40 min. Wyjmij łyżką cedzakową. Szybko rozwałkuj na grubość ok. 7mm. Na serze rozsmaruj przygotowany farsz. Starannie zwiń roladę. Zawiń w folię spożywczą. Gotową roladę włóż na 5 godz. do lodówki. Podawaj pokrojoną w dość grube plastry.
tosiek17
iwi69