Weroniczka

Weroniczka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 148]

Rolada z żółtego sera

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Efektowna i bardzo smaczna serowa rolada

Rolada z żółtego sera

Składniki:

Rolada z żółtego sera

 

  • 50 dag. żółtego sera (bez dziurek)
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • sól i pieprz
  • 2 serki topione o smaku śmietankowym ( po 125 g.)
  • 6 plastrów szynki konserwowej
  • 1/2 kostki masła
  • natka pietruszki
  • szczypiorek

Sposób przygotowania:

Rolada z żółtego sera
Jajka i szynkę pokrój w drobną kostkę.
Jajka utrzyj z miękkim masłem oraz serkami topionymi. Dodaj szynkę, posiekaną natkę i szczypiorek. Masę dopraw do smaku.
Żółty ser włóż do gorącej wody na ok. 40 min. Wyjmij łyżką cedzakową. Szybko rozwałkuj na grubość ok. 7mm. Na serze rozsmaruj przygotowany farsz. Starannie zwiń roladę. Zawiń w folię spożywczą. Gotową roladę włóż na 5 godz. do lodówki. Podawaj pokrojoną w dość grube plastry.