dajanecka

dajanecka

Starszy Kucharz
[Przepisów: 19]

Roladka z mięsa mielonego

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

pyszne roladki z mięsa mielonego z serem

Roladka z mięsa mielonego

Składniki:

Roladka z mięsa mielonego

 

  • 1 kg mięso mielone wołowe ,
  • 1 pęczek szczypior ,
  • 2 pęczki koper ,
  • 15 dag ser żółty ,
  • do smaku Sól ,
  • do smaku pieprz ,
  • 3 łyżki bułka tarta ,
  • do panierki bułka tarta pikantna Prymat ,
  • 3 ząbki czosnek

Sposób przygotowania:

Roladka z mięsa mielonego
Mięso płuczemy, mielimy za pomocą maszynki do mięsa. Mięso mielone wykładamy do miski, dodajemy jajka( wcześniej sprawdzamy czy są dobre) i 3 łyżki bułki tartej.dodajemy takzeposiekany, obrany czosnek.Zagniatamy ze sobą wszystko, robimy kulki większe, splaszczamy (placek podłużny) Wzdłuż układamy posiekany koper, szczypior (opłukane) , starty ser. delikatnie zwijamy. Mamy podłużny kształt. Obtaczamy w bułce. Smażymy z każdej strony.