Sposób przygotowania:
Roladki z kurczaka z grzybami leśnymiPrzygotowanie grzybów
Grzyby przebieramy, dokładnie myjemy i oczyszczamy. Duże grzyby kroimy na mniejsze kawałki.
Cebulę kroimy w kostkę.
Na maśle podsmażamy cebulę, dodajemy grzyby, smażymy, aż grzyby będą miękkie, a woda odparuje. Doprawiamy solą, pieprzem i tymiankiem.
Przygotowanie mięsa
Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy, wycinamy kości i błonki. Każdą pierś kroimy wzdłuż na dwa płaty. Mięso rozbijamy jak na kotlety, posypujemy solą i pieprzem z obu stron.
Przygotowanie mięsa -c.d.
Na każdym rozbitym kotlecie rozsmarowujemy musztardę.
Nadziewanie i zwijanie roladek
Na kotlety wykładamy porcje grzybów oraz porcje sera, zwijamy roladki.
Smażenie i pieczenie
Roladki panierujemy w mące, rozmąconym jajku, bułce tartej i obsmażamy na oleju. Przekładamy do naczynia do pieczenia. Pieczemy ok.30 minut w 190 st.C. Podajemy z ulubionymi dodatkami.