jaga85

jaga85

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1974]

Roladki cannelloni

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Jeśli chcemy by wnętrze rozpływało się zamiast sera feta można użyć żółtego sera lub mozzarelli w

Roladki cannelloni Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladki cannelloni

 

  • Składniki
  • 4 sztuki makaronu cannellloni,
  • 2 jajka,
  • Około 100 g sera feta (niebieski),
  • 1 podwójna pierś z kurczaka,
  • Natka pietruszki do dekoracji i środka,
  • Świeżo mielony kolorowy pieprz,
  • Świeżo mielona sól morska,
  • Olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Roladki cannelloni
Makron gotujemy na pół twardo. Odcedzamy go. Jajka gotujemy na twardo . Ugotowane studzimy i obieramy. Ser feta kroimy na mniejsze części. Dokładamy do niego pokrojone jajka oraz odrobinę posiekanej natki pietruszki. Całość mieszamy. Tak przygotowanym farszem napełniamy ugotowany makaron. Pierś z kurczaka dzielimy na 4 porcje . Każdą cześć rozbijamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na każdym rozbitym płacie układamy po jednej napełnionej rurce. Zwijamy roladki. Tak przygotowane smażymy do miękkości z obu stron na rozgrzanym oleju.
Roladki cannelloni
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu
Roladki cannelloni
Pokrojone jajko łączymy z serem i natką pietruszki
Roladki cannelloni
Na rozbite płaty układamy napełnione rurki
Roladki cannelloni
Zwijamy roladki i smażymy z obu stron deo zrumienienia