ewaole

ewaole

Szef Kuchni
[Przepisów: 57]

Roladki cielęce 5

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Roladki cielęce z farszem z kaszy, cebuli i szynki.

Roladki cielęce 5

Składniki:

Roladki cielęce 5

 

Sposób przygotowania:

Roladki cielęce 5
Mięso kroimy na porcje, rozbijamy tak, aby później zwinąć z mięsa roladę. Mięso doprawić solą i pieprzem. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę, nastepnie podsmażamy na oleju. Szynkę drobno pokroić. Kaszę gotujemy. W misce mieszamy ugotowaną i wystudzoną kaszę, pokrojoną szynkę i pietruszkę, usmażoną cebulę. Dodajemy żółtka i przyprawiamy solą i pieprzem. Mięso rozkładamy i smarujemy farszem z mięsa, cebuli itd. Nastepnie mięso zwujamy w roladki i obtaczamy w mące. Roladki smażymy na rozgrzanym oleju. Nastepnie podlewamy wodą i chwilę dusimy. W ten sposób powstanie sos. Zagęszczamy go śmietaną, przecierem pomidorowym, dodać resztkę pietruszki, sól i pieprz dla smaku.