Sposób przygotowania:
Roladki cielęce 5
Mięso kroimy na porcje, rozbijamy tak, aby później zwinąć z mięsa roladę. Mięso doprawić solą i pieprzem. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę, nastepnie podsmażamy na oleju. Szynkę drobno pokroić. Kaszę gotujemy. W misce mieszamy ugotowaną i wystudzoną kaszę, pokrojoną szynkę i pietruszkę, usmażoną cebulę. Dodajemy żółtka i przyprawiamy solą i pieprzem. Mięso rozkładamy i smarujemy farszem z mięsa, cebuli itd. Nastepnie mięso zwujamy w roladki i obtaczamy w mące. Roladki smażymy na rozgrzanym oleju. Nastepnie podlewamy wodą i chwilę dusimy. W ten sposób powstanie sos. Zagęszczamy go śmietaną, przecierem pomidorowym, dodać resztkę pietruszki, sól i pieprz dla smaku.