Sposób przygotowania:
Roladki cielęce z ziołami
Przygotowanie:
Do miski wbić żółtka z jajek,dodać posiekaną i umytą bazylię,łyżkę oliwy,wymieszać.Wsypać dwie łyżki bułki tartej,zaś wymieszać.Dodać przyprawy.Kotlety lekko rozbić,wymoczyć w masie ziołowej,zwinąć w roladki,zawiązać.Na głęboką patelnię wlać 3 łyżki oliwy oraz wino.Roladki dusić pod przykryciem 30 minut.Osączyć,wyłożyć na talerz.Polać pozostałym sosem z patelni,dodać sól i pieprz.
Do miski wbić żółtka z jajek,dodać posiekaną i umytą bazylię,łyżkę oliwy,wymieszać.Wsypać dwie łyżki bułki tartej,zaś wymieszać.Dodać przyprawy.Kotlety lekko rozbić,wymoczyć w masie ziołowej,zwinąć w roladki,zawiązać.Na głęboką patelnię wlać 3 łyżki oliwy oraz wino.Roladki dusić pod przykryciem 30 minut.Osączyć,wyłożyć na talerz.Polać pozostałym sosem z patelni,dodać sól i pieprz.