iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 634]

Roladki drobiowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Można je też podawać w wersji duszonej, smakują równie smacznie. w sam raz dla smakoszy dań mięsnych.

Roladki drobiowe

Składniki:

Roladki drobiowe

 

 

Sposób przygotowania:

Roladki drobiowe
Połowę jednej piersi mielimy razem z paprykami oraz czosnkiem, dokładnie wyrabiamy masę, dodajemy sól, paprykę słodką, pieprz, bułkę. Resztę filetów kroimy na duże części i rozbijamy młotkiem na cieniutki kotlet. Każdy rozbity plaster lekko solimy i na brzegu układamy porcje farszu zwijamy w rulon. Smarujemy naczynie żaroodporne olejem i wkładamy roladki przykrywamy folią aluminiową i pieczemy godzinę w temp. 170 stopni. Pod koniec pieczenia zdjąć folię aby się lekko ozłociły.