iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Roladki drobiowe faszerowane

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Udka te są czasochłonne, natomiast szczerze je polecam gdyż wysiłek odwdzięczy się nam wspaniałym smakiem i zachwytem gości.

Roladki drobiowe faszerowane Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Roladki drobiowe faszerowane

 

  • 2 kg udek z kurczaka (większych części),
  • 3 łyżki majonezu,
  • 2 ząbki czosnku,
  • łyżeczka soli,
  • szczypta pieprzu,
  • 10 dag sera żółtego,
  • 20 dag pieczarek,
  • łyżka przyprawy do kurczaka,
  • łyżeczka octu,
  • łyżka oliwy lub oleju.

Sposób przygotowania:

Roladki drobiowe faszerowane
Pieczarki bardzo drobno siekamy, smażymy 15 min. Z udek wyjmujemy kości, zmiękczamy młotkiem. Mieszamy se sobą oliwę, ocet, sól, pieprz, przeciśnięty czosnek, majonez, przyprawę do kurczaka i nacieramy udka, rozkładamy cienką warstwę pieczarek i na brzegu układamy pasek sera, zwijamy i związujemy nitką, układamy w naczyniu żaroodpornym, pieczemy 40 min w temp. 170 stopni pod przykryciem, 10 min. przed wyjęciem zdejmujemy przykrycie aby lekko się zarumieniły.
Roladki drobiowe faszerowane
Faszerowanie mięsa przygotowanym farszem i wiązanie nitkami.