reanja

reanja

Złoty Ekspert
[Przepisów: 671]

Roladki drobiowe nadziewane porem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Polecam Wam ten przepis, bo roladki smakowały:) usłyszałam nawet Toż to jest pyszne!

Roladki drobiowe nadziewane porem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Roladki drobiowe nadziewane porem

 

  • 1 podwójna pierś z kurczaka

 

  • 2 białe części pora

 

  • 4 plasterki szynki konserwowej

 

  • 1 łyżka majonezu

 

  • 1 łyżka musztardy ( miałam piwną)

 

  • 1/2 łyżeczki soli

 

 

  • Dodatkowo

 

 

 

  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Roladki drobiowe nadziewane porem
Pory kroimy na kawałki około 5 cm - obgotowujemy w osolonym wrzątku około 8-10 minut. Por musi być miękki, w mięsie już nie dojdzie. Filety z kurczaka kroimy wzdłuż na 4 części- delikatnie rozbijamy przez folię dość cienko. Mieszamy na jednolitą papkę majonez, musztardę, sól pieprz- całość rozsmarowujemy na mięsie. Układamy szynkę i po kawałku pora. Zwijamy w roladkę i spinamy wykałaczkami lub spinkami do mięsa. Roladki panierujemy kolejno w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej Smażymy na bardzo małym ogniu, ze wszystkich stron na złoty kolor. Smacznego!!
Roladki drobiowe nadziewane porem
Etap 1Mieszamy na jednolitą papkę majonez, musztardę, sól pieprz- całość rozsmarowujemy na mięsie.
Roladki drobiowe nadziewane porem
Etap 2Układamy szynkę i po kawałku pora.