gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Roladki drobiowe z fasolką szparagową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Tak przygotowane roladki drobiowe z fasolką szparagową i żółtym serem podaję na obiad z ziemniakami i surówką.

Roladki drobiowe z fasolką szparagową

Składniki:

Roladki drobiowe z fasolką szparagową

 

Sposób przygotowania:

Roladki drobiowe z fasolką szparagową

ETAP 1:

Roladki drobiowe z fasolką szparagową
Fasolę szparagowoą gotujemy do miękkości w osolonej wodzie.

Fasolkę szparagową obieramy, płuczemy i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Odcedzamy i studzimy.

ETAP 2:

Roladki drobiowe z fasolką szparagową
Kotlety przyprawiamy z obu stron solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka.

Filet z kurczaka rozkrawamy na części. Każdą część rozbijamy tłuczkiem i przyprawiamy z obu stron solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka.

ETAP 3:

Roladki drobiowe z fasolką szparagową
Na kotletach układamy fasolkę i kawałek sera.

Fasolki przekrawamy na pół i układamy na płatach mięsnych. Ser żółty kroimy w słupki i również układamy na mięsie.

ETAP 4:

Roladki drobiowe z fasolką szparagową
Roladki maczamy w roztrzepanym jajku i obtaczamy w bułce tartej.

Mięso z fasolą i serem zwijamy w roladki. Roladki maczamy w roztrzepanym jajku i obtaczamy w bułce tartej.

ETAP 5:

Roladki drobiowe z fasolką szparagową
Roladki smażymy na rozgrzanym tłuszczu na jasno brązowy kolor

Smażymy (obracając co chwilę) na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.