gosia56

gosia56

Złoty Ekspert
[Przepisów: 823]

Roladki drobiowe z kiełbaską

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 3/5 głosów: 5

Wczoraj zrobiłam na obiad pyszne roladki drobiowe nadziewane kiełbaską surową ładnie wędzoną.Dlatego były pyszne .

Roladki  drobiowe  z kiełbaską Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladki drobiowe z kiełbaską

 

  • 1 filet z kurczaka podwójny
  • 2 kiełbaski surowe pieprzowe
  • 1/2 czerwonej papryki
  • natka pietruszki
  • por kawałeczek
  • 2 łodyżki selera naciowego
  • olej
  • sól,pieprz do smaku
  • 1 jajko
  • bułka tarta do panierki

 

Sposób przygotowania:

Roladki drobiowe z kiełbaską
Filety myjemy rozcinamy na cztery płaty lekko rozbijamy posypujemy solą i pieprzem rozkładamy. Natkę pietruszki ,łodyżki selera i por kroimy drobno mieszamy z łyżką oleju wykładamy namięsko.Paprykę obieramy ze skórki kroimy w długie paseczki , Na mięsie układamy kawałek kiełbaski i paseczki papryki zwijamy roladki. Do miseczki wbijamy jajko mieszamy i panierujemy roladki ,następnie obtaczamy w bułce tartej. Tak przygotowane roladki zawijam ciasno w folię i wkładam do lodówki na chwilę. Przed smażeniem rozwijam i kładę na rozgrzany tłuszcz łączeniem najpierw. Smażymy na złoty kolor ze wszystkich stron. POLECAM !!!
Roladki  drobiowe  z kiełbaską
Etap 1 Na mięsko rozkładamy wymieszane z olejem zielone
Roladki  drobiowe  z kiełbaską
Etap 2 Na mięsie rozkładamy kawałki papryki i kawałek kiełbaski
Roladki  drobiowe  z kiełbaską
Etap 3 roladki obtaczamy w wymieszanym jajku.
Roladki  drobiowe  z kiełbaską
Etap 4 roladki smażymy na złoty kolor ze wszystkich stron