Sposób przygotowania:
Roladki drobiowe z klopsikiem i serkiem topionym
Mięso mielone, jedno jajko, mąkę, jedną łyżkę bułki tartej oraz przyprawy (sól, pieprz, przyprawę do wieprzowiny, ostrą paprykę) wyrabiamy na jednolitą masę. Z masy mięsnej formujemy klopsiki (trochę podłużne), które obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.. Studzimy. Filet z kurczaka rozkrawamy na części, po czym rozbijamy tłuczkiem na kotlety. Następnie przyprawiamy je z każdej strony solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Na przyprawionych kotletach układamy po plastrze serka topionego i po klopsiku. Całość zawijamy w rulon - roladkę, którą maczamy w roztrzepanym jajku i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczy na złoty kolor.