Sposób przygotowania:
Roladki drobiowe z mango i brie pieczone w kiwiPrzygotowanie mięsa:
Mięso rozbić przez folię na dość cienkie plastry. Natrzeć kolejno solą, świeżo mielonym pieprzem, oliwkami i suszonymi pomidorami.
Faszerowanie roladek:
Obraną połówkę mango podzielić na 10 cienkich plasterków. Ser podzielić na 3 plastry.
Na mięsie z brzegu układać po plasterku mango, kawałek sera i znów plaster mango.
Przygotowanie roladek:
Zwinąć roladkę i spiąć wykałaczkami.
Roladki przed upieczeniem:
Obrane kiwi pokroić w plasterki. Plasterki z dwóch kiwi ułożyć na blaszce wyłożonej folią aluminiową.
Na kiwi wyłożyć roladki. Między roladki poukładać pozostałe plastry mango.
Pieczenie roladek:
Przykryć plasterkami pozostałych kiwi. Skropić lekko olejem. Piec przez 30 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
Smacznego!
czarrna