SUPERPRZEPIS

Roladki drobiowe z mango i brie pieczone w kiwi

  • 1
  • Justi2401
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 3
Roladki drobiowe z mango i brie pieczone w kiwi Więcej zdjęć (3)

Mięso kurczaka wspaniale komponuje się z owocem mango i rozpływającym się serem brie. Dzięki pieczeniu w plastrach kiwi staje się soczyste i zyskuje niesamowity smak. Danie nie tylko świetnie smakuje, ale też bardzo ładnie prezentuje się na talerzu.

Składniki:

Roladki drobiowe z mango i brie pieczone w kiwi

 

Sposób przygotowania:

Roladki drobiowe z mango i brie pieczone w kiwi

Przygotowanie mięsa:

Roladki drobiowe z mango i brie pieczone w kiwi
Rozbite plastry mięsa natarte mieszanką przypraw

Mięso rozbić przez folię na dość cienkie plastry. Natrzeć kolejno solą, świeżo mielonym pieprzem, oliwkami i suszonymi pomidorami.

Faszerowanie roladek:

Roladki drobiowe z mango i brie pieczone w kiwi
Układanie na roladkach plastrów sera i mango

Obraną połówkę mango podzielić na 10 cienkich plasterków. Ser podzielić na 3 plastry.

Na mięsie z brzegu układać po plasterku mango, kawałek sera i znów plaster mango.

Przygotowanie roladek:

Roladki drobiowe z mango i brie pieczone w kiwi
Roladki należy spiąć wykałaczkami aby się nie rozpadły

Zwinąć roladkę i spiąć wykałaczkami.

Roladki przed upieczeniem:

Roladki drobiowe z mango i brie pieczone w kiwi
Roladki drobiowe wyłożone na plastrach kiwi

Obrane kiwi pokroić w plasterki. Plasterki z dwóch kiwi ułożyć na blaszce wyłożonej folią aluminiową.

Na kiwi wyłożyć roladki. Między roladki poukładać pozostałe plastry mango.

Pieczenie roladek:

Roladki drobiowe z mango i brie pieczone w kiwi
Roladki drobiowe w plasterkach owocu kiwi

Przykryć plasterkami pozostałych kiwi. Skropić lekko olejem. Piec przez 30 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.

Smacznego!