Sposób przygotowania:
Roladki drobiowe z musztardą
Pierś opłukać, osuszyć i przekroić na pół, oddzielić od chrząstek. Pokroić na plastry, rozbić lekko tłuczkiem, natrzeć solą, pieprzem ziołowym oraz musztardą francuską z gorczycą. Papryczki ostre jakie się ma w domu opłukać i naciąć na wzdłuż ostrym nożykiem, usuwając nasiona i ogonki. Plasterki pojedyncze ułożyć na każdym filecie i zwinąć ciasno i spiąć po obu stronach wykałaczkami do drobiu lub szpikulcami na wzdłuż. Obtaczać każdą roladkę w jaju i płatkach kukurydzianych. Rozgrzać olej na dużej patelni i na rozgrzany kłaść roladki. Smażyć na złoto-brązowy kolor z obu stron. Potem wyjąć, osączyć i kłaść na talerzach lub półmisku. Podawać z kulkami ziemniaczanymi lub frytkami.