VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 788]

Roladki z kurczaka ze szpinakiem, awokado i serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Kolorowe, iście wiosenne mięso z zdrowym wnętrzem. Awokado podane na ciepło ma bardzo fajny smak. A dobrze doprawione stanowi rewelacyjny dodatek do wielu dań. Taki obiad zaspokoi nawet wybredne podniebienia.

Roladki z kurczaka ze szpinakiem, awokado i serem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Roladki z kurczaka ze szpinakiem, awokado i serem

 

 

Sposób przygotowania:

Roladki z kurczaka ze szpinakiem, awokado i serem
Filet z kurczaka kroimy na płaty, rozbijamy tłuczkiem. Mięso przyprawiamy ostrą wędzoną papryką.

Na każdym płacie mięsa rozkładamy umyty i osuszony szpinak. Następnie plasterki obranego awokado.

Na końcu plastry żółtego sera. Całość oprószamy świeżo zmielonym pieprzem. Mięso zwijamy w ciasny rulon. Panierujemy w rozmąconym jajku i bułce tartej. Smażymy na rumiano z każdej strony na rozgrzanej patelni.

Po usmażeniu dajemy mięsu odpocząć, następnie kroimy w plastry. Roladki obsypujemy czerwonym pieprzem.
Roladki z kurczaka ze szpinakiem, awokado i serem
Roladki z kurczaka ze szpinakiem, awokado i serem

Tagi:

mięso danie