dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1165]

Roladki drobiowe ze szpinakiem i pomidorami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
  • KALORIE: 300
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Bardzo smaczne roladki z piersi kurczaka z farszem z suszonych pomidorów i mrożonego szpinaku. Coś wspaniałego.

Roladki drobiowe ze szpinakiem i pomidorami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladki drobiowe ze szpinakiem i pomidorami

 

 

Sposób przygotowania:

Roladki drobiowe ze szpinakiem i pomidorami
Piersi płuczemy i oczyszczamy. Kroimy w plasterki. Lekko rozbijamy tłuczkiem. Nacieramy solą i pieprzem. Pomidory odsączamy z oliwy i kroimy w paski. Posiekaną cebulę szklimy na oliwie z pomidorów. Następnie dodajemy szpinak, pomidory i posiekany czosnek. Smażymy co jakiś czas mieszając do miękkości. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Farsz rozkładamy na plasterkach mięsa. Zwijamy i układamy w naczyniu do zapiekania. Skrapiamy oliwą i oprószamy solą, pieprzem i oregano. Pieczemy w 180 stopniach około 25 - 30 minut. Smacznego! 
Roladki drobiowe ze szpinakiem i pomidorami
Pomidory odsączamy z zalewy i kroimy w paski.
Roladki drobiowe ze szpinakiem i pomidorami
Szpinak dusimy z pomidorami, cebulą i czosnkiem.
Roladki drobiowe ze szpinakiem i pomidorami
Na mięsie układamy farsz i zwijamy w roladkę.
Roladki drobiowe ze szpinakiem i pomidorami
Roladki układamy w naczyniu i przyprawiamy.